Eerste Matchmaking Event tussen hogescholen en ondernemingen

  • 12 maart 2019

Na een succesvolle kick-off van de klankbordgroep voor grote ondernemingen, kwamen op 11 maart een tachtigtal vertegenwoordigers van grote ondernemingen en hogescholen samen in het Google Atelier voor een ongezien Matchmaking Event. SYNTRA Vlaanderen en GAN Belgium namen samen het initiatief voor dat netwerkmoment, om de opleidings- en arbeidswereld naar elkaar toe te leiden in het kader van duaal leren.

Engie en ArcelorMittal, twee ervaren pioniers in duaal leren, staken er van wal met een authentieke getuigenis boordevol tips en tricks voor wie met duaal leren van start wil gaan.

Daarna ontpopte het Google Atelier zich tot een bruisende infomarkt. Het hoger onderwijs stelde er zijn opleidingen voor aan grote ondernemingen, die op zoek zijn naar voornamelijk technische profielen. Graduaatsopleidingen, maar ook bachelors en masters zijn erg gegeerd op de arbeidsmarkt.

Dit Matchmaking Event zorgt ervoor dat grote ondernemingen die in duaal leren de ideale oplossing zien om hun langdurig openstaande vacatures in te vullen de juiste hogescholen en universiteiten vinden om samen te experimenteren met duaal leren.