Erasmus voor duaal lerenden? Moet kunnen!

  • 27 juni 2017

Het Erasmus-programma is al een tijdje niet meer alleen voorbehouden voor studenten uit het Hoger Onderwijs. Ook leerlingen en studenten uit technisch en beroepsonderwijs kunnen via het programma leerervaringen opdoen in het buitenland.

De 4 grootste Vlaamse onderwijskoepels, SYNTRA en SYNTRA Vlaanderen hebben daarom in het voorjaar van 2017 de handen in elkaar geslagen om een project in te dienen bij Erasmus+ om Duaal Lerenden aan een werkstage van 2 weken in het buitenland te laten deelnemen. Het project draagt de naam “Erasmus Duaal”.

In het voorjaar van 2018 en 2019 zullen in totaal minstens 100 Duaal Lerenden kunnen deelnemen aan een werkstage van 2 weken in het buitenland.

De doelgroep van het project zijn de Vlaamse Duaal Lerenden. Die vallen onder het huidige systeem van Leren en werken (DBSO, Leertijd) en binnen het Nieuwe Duaal Leren.

De doellanden voor 2018 zijn Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In 2019 willen we het landenaanbod uitbreiden.

De speerpuntsectoren voor de stages zijn Horeca, Voeding, Administratie (incl. Verkoop), (Lichaams)Zorg, Paarden, PC-Technicus, Bouw en Hout. Andere sectoren zijn ook mogelijk, indien er voldoende kandidaten en stageplaatsen kunnen worden gevonden.

Scholen en opleidingscentra vinden meer info – en kunnen hun interesse in deelname aan het project bekend maken – via www.erasdu.eu