FAQ

Heb je een vraag over SYNTRA vlaanderen? Kijk dan eerst even hier, misschien hebben we al een antwoord!

Vind je niet wat je zoekt? Stel jouw vraag via het contactformulier en wij geven zo snel mogelijk een antwoord.

  1. SYNTRA vs. SYNTRA Vlaanderen?
  2. Hoe kan ik de kantoren van het agentschap bereiken?

1. SYNTRA vs. SYNTRA Vlaanderen?

Het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - SYNTRA Vlaanderen is een kenniscentrum van ondernemerschap. SYNTRA Vlaanderen wil mensen en bedrijven kansen bieden om met kennis van zaken mee te spelen in de economische realiteit. Kennis is immers een belangrijke succesfactor voor elke onderneming. SYNTRA Vlaanderen wil zo de levenscyclus van de kmo versterken en voert daarom een dynamisch beleid inzake de opleiding en vorming van zelfstandigen, kmo's en hun medewerkers.

Fungeren als kenniscentrum betekent voor SYNTRA Vlaanderen voornamelijk het detecteren, analyseren, valideren, synthetiseren en ontsluiten van de initieel versnipperde kennis, met het oog op het verbeteren van de werking van de draaischijf, en het voeden en ondersteunen van het beleid. Samenwerking met allerhande partners is dan ook een essentieel onderdeel van deze werking.

De vijf erkende centra voor vorming van zelfstandigen en kmo's:

De centra hebben statutair wel een autonome structuur. In totaal hebben ze samen 23 campussen in Vlaanderen en Brussel. De centra werven cursisten, ontwikkelen en organiseren de opleidingen en hebben daarbij oog voor kwaliteit. Ze moeten ook op regionaal vlak echte kenniscentra zijn. Ze kunnen sectoraal doorgroeien naar landelijke opdrachten.

2. Hoe kan ik de kantoren van het agentschap bereiken?

Je vindt ons terug in de Kanselarijstraat 19, 1000 Brussel.