Opleidingsaanbod

SYNTRA-netwerk

Wil je graag de sprong naar het ondernemerschap nemen maar heb je nood aan een passende opleiding? Neem dan eens een kijkje bij het SYNTRA-netwerk.

Het SYNTRA-netwerk bestaat uit 5 opleidingscentra met in totaal 24 SYNTRA-campussen.

De 5 SYNTRA vzw's (Antwerpen en Vlaams-BrabantBrusselLimburgMidden-Vlaanderen en West) vormen samen SYNTRA-netwerk. Dit netwerk staat in voor arbeidsmarktgerichte competentieontwikkeling van ondernemers en hun medewerkers. Via sectoraal opgebouwde opleidingstrajecten ontwikkelt het netwerk een innovatief, actueel en flexibel aanbod, gericht op meer en beter ondernemen in Vlaanderen.

Voor alle info over het opleidingsaanbod, cursusplanning en organisatie daarvan kan je terecht via de website van het SYNTRA-netwerk. Er is zeker een campus bij jou in de buurt!

Stageovereenkomst voor volwassenen

De stageovereenkomst voor volwassenen combineert het beste uit 2 werelden: een praktijkopleiding in een bedrijf én de theoretische lessen beroepskennis van de ondernemersopleiding in een SYNTRA-campus.

Leertijd*

Sommige jongeren voelen al heel vlug de vonk om een vak te leren. In dat geval moeten ze de kans krijgen om hun droom te realiseren. Een van de pistes naar ‘meer ondernemen’ is de leertijd.

*Leertijd: de leertijd zal inkantelen in het nieuwe stelsel van duaal leren. Door de sterktes van Leertijd mee te nemen in deze inkanteling, ambiëren we opnieuw een stijgend aantal leerlingen dat voor dit stelsel kiest en realiseren we een doorstart voor een vernieuwde Leertijd.